Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο 2010

Κοινοτοπίες #2

Του Παναγιώτη Ντούλα

Κάλυμνος

15-11-2010

Πολυτεχνείο 2010

«.......Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.....»

Απόσπασμα από την εγκύκλιο με Α.Π. 141520/Γ2,

9-11-2010 με θέμα «Επέτειος Πολυτεχνείου 2010»

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Λαϊκή παροιμία

Είναι κατανοητή η τυπική υποχρέωση του κάθε Υπουργού να σέβεται τις θεσμοθετημένες εορτές, κτλ και να παίρνει τα ανάλογα μέτρα.

Επίσης, είναι, ίσως, θρασύτατο να ασκεί κανείς κριτική από τη βολή του καναπέ του σε ανθρώπους που, όποια και να ήταν η μελλοντική τους πορεία, την κρίσιμη στιγμή ήταν ΜΕΣΑ και όχι έξω από το Πολυτεχνείο. Ιδίως όταν αυτοί που ασκούν κριτική γεννήθηκαν αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του 1973 μέσα στη θαλπωρή της (πολύ ατελούς και κουτσουρεμένης) δημοκρατίας που τους κληροδοτήθηκε από τους προαναφερθέντες αγωνιστές.

Είναι, όμως, παράλογο να αναρωτιέται κανείς για το τι σχέση μπορεί να έχουν ΣΗΜΕΡΑ αυτοί που υπογράφουν αυτήν την εγκύκλιο(όχι ως πρόσωπα αλλά ως φορείς πολιτικών αντιλήψεων) με το βασικό τρίπτυχο ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που συγκλόνισε εκείνο το τριήμερο την Ελλάδα;;; Ας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου